Solar nieuws

5 redenen waarom je een solar wandlamp kiest voor in de tuin

5 redenen waarom je een solar wandlamp kiest voor in de tuin

Ben je op zoek naar nieuwe wandlampen voor in je tuin? Misschien heb je al overwogen om te kiezen voor solar wandlampen, lampen die werken op zonne-energie. Misschien ook niet. Welke situatie ook op jou geldt, de voordelen van solar verlichting zijn het benoemen waard. Dus voor je de beslissing maakt voor je nieuwe wandlampen, lees de volgende vijf redenen waarom je voor een solar wandlamp zou moeten kiezen.

1. Een sfeervol verlichtte tuin met solar verlichting

Natuurlijk wil je verlichting om ’s avonds nog van je tuin te genieten. Maar daarnaast wil je dat je tuin een fijne sfeer heeft, zodat jij op een fijne zomeravond heerlijk tot rust komt. Met solar wandlampen is dit eenvoudig te realiseren. Het licht van wandlampen op zonne-energie is anders dan normale verlichting. Solar verlichting is een stuk minder hard en fel, waardoor het voor meer sfeer zorgt. Plaats de wandlampen rondom je tuin, tegen de schutting aan bijvoorbeeld, en geniet van de knusse sfeer die de lampen creëren.

2. Bespaar kosten met een solar wandlamp

Solar wandlampen werken op zonne-energie. Dit betekent dat ze geen stroom nodig hebben, waardoor jij bespaart op energiekosten. Gebruik jij voor je hele tuin solar wandlampen? Dan maak jij totaal geen kosten voor je tuinverlichting. De lampen gebruiken namelijk opgeslagen zonne-energie om in de avond de tuin te verlichten. Een voordeel dat je zeker aan het eind van het jaar in je portemonnee terugziet.

3. De milieuvriendelijke oplossing voor tuinverlichting

Naast dat solar verlichting bespaart op energiekosten, bespaart het vanzelfsprekend ook op energieverbruik. We worden met z’n allen steeds bewuster van de voetprint die wij achterlaten op de aarde. Hierbij hoort zeker het energieverbruik van de gemiddelde Nederlander. Met solar wandlampen bespaar je iedere avond op je energiegebruik. Zo leef je duurzamer én voordeliger.

4. Plaats een solar wandlamp waar jij wilt

Het enige waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van solar wandlampen is zonlicht. De lampen hebben zon nodig om energie op te slaan, zodat ze ’s avonds aan springen en de tuin verlichten. Verder heb je totaal geen restricties wat betreft het plaatsen van de lampen. Dit geeft je veel meer vrijheid dan je met normale verlichting hebt. Je hoeft geen rekening te houden met draden, stopcontacten, verlengsnoeren en kabels. Je plaats een solar wandlamp waar jij dat wilt!

5. De makkelijkste buitenverlichting

Als laatste voordeel is het gemak van de solar wandlamp belangrijk om te benoemen. Je hoeft geen rekening te houden met stroom, waardoor je de wandlamp eenvoudig installeert op de plek waar jij wilt. De installatie kun je zelf doen en vereist meestal enkel wat boren. Is de solar wandlamp eenmaal geplaatst? Dan heb jij er geen omkijken meer naar. Met behulp van een schemersensor springt de lamp automatisch aan wanneer het buiten donker begint te worden. De accu van een solar wandlamp is gemiddeld zo’n acht tot tien uur, mits de lamp volledig is opgeladen. Ook hiervoor hoef je niets te doen, behalve een zonnige plek uit te kiezen voor de lamp.

Ben jij al overtuigd over de voordelen van een solar wandlamp in je tuin? Bekijk dan ons aanbod!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *