Buitenlampen op zonne-energie kopen

Buitenlampen op zonne-energie worden steeds meer populair. Het is een duurzame en milieuvriendelijke manier om je buitenplekken te verlichten. Hoe buitenlampen op zonne-energie werken? Het zonnepaneel van de buitenlamp vangt overdag licht op. Dit licht wordt opgeslagen in een accu of batterij, die ingebouwd zit in de buitenlamp. In de avond wordt de energie die opgeslagen is in de accu of batterij weer losgelaten, zodat de lamp weer kan gaan branden.

Buitenlampen op zonne-energie branden tussen de 5 en 20 uur. Gemiddeld genomen branden deze lampen zo’n 8 tot 10 uur. Dit ligt aan de kwaliteit van de ingebouwde accu of batterij van de buitenlamp. Ook de hoeveelheid zonne-energie die de lamp op kan nemen speelt hier in een rol.

Een kleine selectie buitenlampen op zonne-energie

Solar wandlamp up downlight – antraciet

39,50

Deze stijlvolle kubusvormige up / down-wandlamp op zonne-energie zorgt voor perfecte verlichting van ingangen, muren, schuttingen, hekken en bijgebouwen.

 • Hoogte: 77mm / Breedte: 90mm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlampen up downlight – antraciet – set 4 stuks

152,00

Deze stijlvolle kubusvormige up / down-wandlampen set op zonne-energie zorgt voor perfecte verlichting van ingangen, muren, schuttingen, hekken en bijgebouwen. Profiteer van deze set prijs.

 • Hoogte: 77mm / Breedte: 90mm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp up downlight – XL – antraciet

49,50

Deze stijlvolle kubusvormige XL up / down-wandlamp op zonne-energie zorgt voor perfecte verlichting van ingangen, muren, schuttingen, hekken en bijgebouwen.

 • 8.2 cm x 17.1 cm x 8 cm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp up downlight rond – antraciet

44,50

Onze bestverkochte up downlight wandlamp is nu verkrijgbaar met een geïntegreerd zonnepaneel.Deze wandlamp voor buiten heeft een strakke afwerking, waardoor het ideaal is voor eigentijdse en moderne buitenruimtes.

 • Hoogte: 110mm / Breedte: 105mm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp up downlight rond – antraciet – set 4 stuks

168,00

Actie! Onze bestverkochte premium up-downlight wandlamp is nu verkrijgbaar in een voordelige set van 4 stuks. Deze sfeervolle wandlampen set voor buiten hebben een strakke afwerking, en maken een mooie sfeer in je tuin.

 • Setprijs: 4 stuks wandlampen
 • Hoogte: 110mm / Breedte: 105mm
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar Hanglamp – Klassieke lantaarn – Zonne-energie

42,50

Deze sfeervolle solar wandlamp Elegance set (2 stuks) op zonne-energie is een eigentijdse wandlamp die zorgt voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte. Met de dual colour functie kan er gekozen worden tussen een warm witte of natuurlijk witte gloed.

 • Hoogte: 180mm / Breedte: 170mm
 • Wandlamp op zonne-energie in lantaarnstijl
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp Elegance – Frosted panel – Set 2 stuks

40,00

Deze sfeervolle solar wandlamp Elegance set (2 stuks) op zonne-energie is een eigentijdse wandlamp die zorgt voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte. Met de dual colour functie kan er gekozen worden tussen een warm witte of natuurlijk witte gloed.

 • Hoogte: 150mm / Breedte: 90mm
 • DualWhite – verander van wit naar warm wit
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp Moderna – Set 2 stuks – Zonne-energie

39,50

Deze sfeervolle solar wandlamp Moderna set (2 stuks) op zonne-energie is een eigentijdse wandlamp die zorgt voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte.

 • Hoogte: 82mm / Breedte: 100mm
 • Set van 2 solar wandlampen
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp vierkant XL – Design up & downlight

47,50

De solar wandlamp vierkant XL design up & downlight op zonne-energie is een eigentijdse wandlamp die zorgt voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte. Met de dual colour functie kan er gekozen worden tussen een warm witte of natuurlijk witte gloed, die elke buitenruimte verfraait.

 • Hoogte: 150mm / Breedte: 90mm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp vierkant XL – Design up & downlight – 4 stuks

170,00

4 stuks solar wandlampen vierkant XL design up & downlight op zonne-energie. Deze eigentijdse wandlampen zorgen voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte. Met de dual colour functie kan er gekozen worden tussen een warm witte of natuurlijk witte gloed, die elke buitenruimte verfraait.

 • Setprijs: 4 stuks
 • Hoogte: 150mm / Breedte: 90mm
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Voor welk type buitenlamp op zonne energie ga jij?

Voordelen van buitenlampen op zonne-energie

Buitenlampen die werken op zonne-energie hebben veel voordelen. Het grootste voordeel is dat je geen extra kosten hebt op je energierekening. Het gebruiken van zonne-energie kost namelijk helemaal niets. Je betaalt alleen aanschafkosten, verder is de buitenlamp op zonne-energie helemaal gratis. Deze lampen hebben ook weinig tot geen onderhoud nodig.

Buitenlampen op zonne-energie zijn niet alleen voordelig voor je portemonnee, ze zijn ook nog eens goed voor het milieu! Je bent dus ook nog eens duurzaam bezig als je een buitenlamp op zonne-energie gebruikt. De energie die door de lamp van de zon wordt opgevangen kost helemaal niets.

Het derde voordeel aan buitenlampen op zonne-energie is dat je niet moeilijk hoeft te doen met het bekabelen van je tuin, terras of oprit. Je kan de lampen overal neerzetten waar jij licht nodig hebt. Hou er wel rekening mee dat deze lampen ook zelf licht nodig hebben, dus zet ze wel op een plek neer waar de lamp ook daadwerkelijk licht kan vangen.

Buitenlampen op zonne-energie

Buitenlamp op zonne energie

Veel buitenlampen op zonne-energie werken met een sensor. Dit kan een schemersensor zijn, waarbij de lamp automatisch aan gaat als het donker wordt, en uit gaat als het weer licht wordt. Het zou kunnen zijn dat je buitenlamp op zonne-energie te dicht bij een externe lichtbron staat (zoals straatverlichting), waardoor je lamp denkt dat het nog daglicht is. Hierdoor zou het kunnen zijn, dat je lamp niet automatisch aan gaat.

Je buitenlamp op zonne-energie kan ook een bewegingssensor hebben, waarbij de lamp alleen aan gaat als je er langs loopt. Dit kan handig zijn als je de lamp niet altijd aan wil hebben, of wanneer je lamp op een plek staat waar hij niet zo veel licht krijgt. Een bewegingssensor is heel handig als je de buitenlamp op zonne-energie alleen gebruikt als bijvoorbeeld tuinpadverlichting of als wandlamp. Het licht gaat dan pas aan als je er langs loopt, waardoor de batterij en de levensduur van de buitenlamp wordt beschermd. Let er wel op dat de bewegingssensor altijd vrij moet zijn, anders gaat de lamp niet aan. Denk er dus aan om bijvoorbeeld bomen of struiken weg te snoeien van de bewegingssensor, zodat deze er niet over heen gaan groeien.

Buitenlamp op zonne-energie eenvoudig te installeren

Een buitenlamp op zonne energie is erg gemakkelijk te installeren. Bekijk onderstaande video en ervaar zelf het gemak van een solar lamp. In de video leggen wij uit hoe je solar verlichting eenvoudig kan plaatsen aan je wand, schutting of gevel.

De beste Solar buitenlamp met sensor

Een Solar buitenlamp met sensor is een mooie, praktische en vooral milieubewuste keuze voor je tuin. Houdt bij het kiezen van een plek in je tuin wel rekening met het aantal uren zonlicht dat de lampen krijgen. De lamp moet genoeg licht kunnen pakken, ook als de zon niet schijnt.

Je hebt verschillende opties voor een Solar buitenlamp met sensor. Denk bijvoorbeeld aan een solar grondspot, die er voor kan zorgen dat je bepaalde planten in het zonnetje zet. Of je kiest voor een solar wandlamp, die je ook kan bevestigen aan je schutting. Je kan ook kiezen om je tuinpad te verlichten met mooie solar spot. Zorg er wel voor dat de sensor van je lampen niet beschut is zodat deze goed licht kan vangen.

Accuduur van een Solar buitenlamp met een schemersensor

De accu of batterij van de meeste Solar lampen gaat zo’n 5 tot 20 uur mee. In de praktijk betekent dit, dat de meeste lampen 8 tot 10 uur kunnen branden. Om er voor te zorgen dat je lampen niet branden op momenten dat je ze niet nodig hebt, kun je er voor kiezen om een Solar buitenlamp met sensor te nemen. Dit noemen we een schemersensor. De lamp gaat aan wanneer het donker wordt, en weer uit zodra het licht wordt.

Accuduur van een Solar buitenlamp met een bewegingssensor

Dit kan ook een bewegingssensor zijn, waarbij je lamp alleen aan gaat zodra er beweging in de buurt van je lamp is. Bij lampen met een bewegingssensor hoef je dus niet bang te zijn dat je lamp de hele nacht staat te branden. Lampen met een bewegingssensor verbruiken geen stroom op het moment dat ze niet aan gaan. Daardoor hoef je ze niet te betrekken bij je stroomnetwerk, en besparen ze dus geld.

De enige kosten die je hebt aan een Solar buitenlamp met sensor is de aanschafprijs. Deze lampen zijn plug-and-play, wat betekent dat je ze neer kan zetten en ze doen het. Solar buitenlampen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor de onderhoudskosten weinig tot niets zijn.

Waarom kies je voor een Solar buitenlamp met sensor

 • Een Solar buitenlamp met sensor is gemakkelijk, milieuvriendelijk en zorgt daarnaast ook nog voor veiligheid rondom je huis. Als je lamp een bewegingssensor heeft, zal deze aanspringen zodra er beweging te merken is. Op die manier hou je ongewenste indringers op afstand. Een bijkomend voordeel is dat je geen extra kosten hebt op je energierekening. Het gebruik van zonne-energie kost je helemaal niets. Daarnaast ben je ook nog eens duurzaam bezig, want buitenlampen met sensor zijn ontzettend goed voor het milieu.
 • Je hoeft naast het kopen van deze lampen helemaal niets te doen, alleen ze neerzetten op de plek waar je ze wil hebben. Je hoeft niet moeilijk te doen met kabels in je tuin. Hou er wel rekening mee dat de Solar lamp op een plek moet staan waar hij genoeg licht kan vangen, anders krijgt hij niet genoeg energie om je lampen aan te laten gaan.