Solar

Na hoeveel tijd is een Solar lamp opgeladen?

Na hoeveel tijd is een Solar lamp opgeladen?

Naast het feit dat je weet hoeveel voordeel je hebt aan verlichting op zonne-energie, is toch de prangende vraag: Na hoeveel tijd is een Solar lamp opgeladen? De batterijen in een Solar lamp worden door middel van een zonnepaneel opgeladen. In een blog “Hoe werkt Solar verlichting?” op onze website solarwandlamp.nl, lees je uitgebreid hoe dit in z’n werk gaat.

Het hangt dus sowieso van de hoeveelheid zonnestralen af, hoelang de lamp erover doet om volledig opgeladen te raken. Maar er spelen hierbij nog meer factoren een grote rol.

Factoren die meespelen voor de nodige tijd om een Solar lamp op te laden

Na hoeveel tijd is een Solar lamp opgeladen? We zetten alles even voor je op een rij:

  1. We noemden het effect van de hoeveelheid zon al. Het spreekt voor zich, dat een Solar lamp het beste gedijt in een zonrijke omgeving. Zet de lamp dus bij voorkeur niet in de schaduw. Hoewel het laden ook lukt door alleen daglicht, zal het langer duren voordat de batterijen geladen zijn. Er zijn ook batterijopladers te koop waarmee je de batterijen op kan laden, maar door middel van zonlicht is het natuurlijk energiezuiniger.
  2. Een tweede niet onbelangrijke factor is het soort lamp die je moet laden. Solar tuinlampen zijn voorzien van ledverlichting. Dit zijn zeer energiezuinige lampen met een lichtopbrengst die wordt weergegeven in lumen. Het maakt dus verschil hoeveel lichtopbrengst (lm) je Solar lamp geeft. Lees onze blog “Wat betekent lumen” voor meer duidelijkheid.
  3. Dan is er nog het zonnepaneel. Het zal niet gek klinken dat een groter zonnepaneel meer zonlicht vangt dan een klein exemplaar. Daarbij is het van essentieel belang dat het paneel op een zonnige plek wordt geplaatst.
  4. Als laatste, maar niet minder belangrijk, de invloed van in- en uitschakelaars en bewegingssensoren. Lampen met deze opties branden alleen bij inschakeling of bij beweging. Dat is een stuk energiezuiniger en verlengt de levensduur van de batterijen aanzienlijk. Zie de blog “Solar buitenlamp met sensor.”

Solar lamp online bestellen in onze webshop

Nu weet je het antwoord op de vraag: Na hoeveel tijd is een Solar lamp opgeladen? Mocht je hierdoor besluiten tot het aanschaffen van onze stijlvolle ledverlichting, kijk dan op solarwandlamp.nl voor Solar lampen van zeer goede kwaliteit!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *