Buitenverlichting op zonne-energie kopen?

Buitenverlichting op zonne-energie wordt op dit moment veel gebruikt in Nederland. Het is een sterk opkomende trend, vooral omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Solar buitenverlichting laadt zichzelf op door middel van de zonne-energie. De meesten van deze verlichting werkt met een sensor. De lamp gaat dan automatisch aan als je langsloopt, of zodra het donker wordt.

Als je mooie grondspots of een ander soort verlichting wil voor buiten, maar je wil geen rompslomp van alle bedrading dan is deze manier van verlichten een hele goede optie voor jou. Buitenverlichting op zonne-energie laadt zich op door middel van zonlicht. Met de energie van het zonlicht kan de lamp in het donker branden. Er zijn veel verschillende soorten Solar buitenverlichting. Kies je bijvoorbeeld voor een romantische lantaarn die je pad verlicht, of kies je juist voor solar spots die je tuin of huis mooi verlichten?

Een kleine greep uit onze Solar buitenverlichting

Solar wandlamp up downlight – antraciet

39,50

Deze stijlvolle kubusvormige up / down-wandlamp op zonne-energie zorgt voor perfecte verlichting van ingangen, muren, schuttingen, hekken en bijgebouwen.

 • Hoogte: 77mm / Breedte: 90mm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlampen up downlight – antraciet – set 4 stuks

152,00

Deze stijlvolle kubusvormige up / down-wandlampen set op zonne-energie zorgt voor perfecte verlichting van ingangen, muren, schuttingen, hekken en bijgebouwen. Profiteer van deze set prijs.

 • Hoogte: 77mm / Breedte: 90mm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp up downlight – XL – antraciet

49,50

Deze stijlvolle kubusvormige XL up / down-wandlamp op zonne-energie zorgt voor perfecte verlichting van ingangen, muren, schuttingen, hekken en bijgebouwen.

 • 8.2 cm x 17.1 cm x 8 cm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp up downlight rond – antraciet

44,50

Onze bestverkochte up downlight wandlamp is nu verkrijgbaar met een geïntegreerd zonnepaneel.Deze wandlamp voor buiten heeft een strakke afwerking, waardoor het ideaal is voor eigentijdse en moderne buitenruimtes.

 • Hoogte: 110mm / Breedte: 105mm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp up downlight rond – antraciet – set 4 stuks

168,00

Actie! Onze bestverkochte premium up-downlight wandlamp is nu verkrijgbaar in een voordelige set van 4 stuks. Deze sfeervolle wandlampen set voor buiten hebben een strakke afwerking, en maken een mooie sfeer in je tuin.

 • Setprijs: 4 stuks wandlampen
 • Hoogte: 110mm / Breedte: 105mm
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar Hanglamp – Klassieke lantaarn – Zonne-energie

42,50

Deze sfeervolle solar wandlamp Elegance set (2 stuks) op zonne-energie is een eigentijdse wandlamp die zorgt voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte. Met de dual colour functie kan er gekozen worden tussen een warm witte of natuurlijk witte gloed.

 • Hoogte: 180mm / Breedte: 170mm
 • Wandlamp op zonne-energie in lantaarnstijl
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp Elegance – Frosted panel – Set 2 stuks

40,00

Deze sfeervolle solar wandlamp Elegance set (2 stuks) op zonne-energie is een eigentijdse wandlamp die zorgt voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte. Met de dual colour functie kan er gekozen worden tussen een warm witte of natuurlijk witte gloed.

 • Hoogte: 150mm / Breedte: 90mm
 • DualWhite – verander van wit naar warm wit
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp Moderna – Set 2 stuks – Zonne-energie

39,50

Deze sfeervolle solar wandlamp Moderna set (2 stuks) op zonne-energie is een eigentijdse wandlamp die zorgt voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte.

 • Hoogte: 82mm / Breedte: 100mm
 • Set van 2 solar wandlampen
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp vierkant XL – Design up & downlight

47,50

De solar wandlamp vierkant XL design up & downlight op zonne-energie is een eigentijdse wandlamp die zorgt voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte. Met de dual colour functie kan er gekozen worden tussen een warm witte of natuurlijk witte gloed, die elke buitenruimte verfraait.

 • Hoogte: 150mm / Breedte: 90mm
 • Geschikt voor buiten gebruik (tuinverlichting)
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Solar wandlamp vierkant XL – Design up & downlight – 4 stuks

170,00

4 stuks solar wandlampen vierkant XL design up & downlight op zonne-energie. Deze eigentijdse wandlampen zorgen voor stijlvolle verlichting in elke buitenruimte. Met de dual colour functie kan er gekozen worden tussen een warm witte of natuurlijk witte gloed, die elke buitenruimte verfraait.

 • Setprijs: 4 stuks
 • Hoogte: 150mm / Breedte: 90mm
 • Volledige draadloos, op zonne-energie

Voor welk type buitenlamp op zonne energie ga jij?

Zo werkt buitenverlichting op zonne-energie

Het is belangrijk om erop te letten dat de lampen goed op kunnen laden. Dit staat vaak wel omschreven in de productinformatie. De zon hoeft niet altijd te schijnen om buitenverlichting op zonne-energie op te laden. Deze verlichting werkt namelijk ook al op gewoon daglicht. Wat dat betekent is, dat de zon niet per se hoeft te schijnen om profijt te hebben van de zonne-energie.

Solar buitenverlichting heeft een lichtcollector, een zonnepaneel, die het zonlicht opvangt. Dit licht wordt omgezet in energie. Een accu, ofwel een batterij, slaat deze energie op. Zodra het dan donker wordt geeft de accu of batterij de energie weer af zodat het licht gaat branden. Dit is allemaal mogelijk door middel van de ingebouwde sensor.

Buitenverlichting op zonne-energie

Voordelen van buitenverlichting zonne-energie

Het meest grote voordeel aan buitenverlichting op zonne-energie is dat je geen kabels hoeft aan te leggen in je tuin of andere plek buiten. Deze verlichting kan op heel veel plekken gebruikt worden. Ook daar waar je nooit zou kunnen komen als je er een kabel naartoe zou moeten trekken.

Je Solar buitenverlichting met sensor moet wel op een plek staan, waar hij ook echt licht kan vangen. Anders laadt de lamp niet goed op, en kan het zijn dat hij niet aan gaat zodra het donker wordt.

Een ander groot voordeel aan lampen op zonne-energie is, dat het je geld bespaart op je energierekening. Je hoeft niet te betalen voor de energie die de zon genereert. Daarnaast ben je goed bezig voor de natuur, dus je denkt ook aan de duurzaamheid. Met het gebruik van verlichting op zonne-energie draag je bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

Daarnaast hoef je niet na te denken over het aan- en uitzetten van je verlichting, want dit gebeurt automatisch. De lamp gaat vanzelf branden zodra het donker wordt en schakelt weer automatisch uit zodra het daglicht weer begint te schijnen. Dan laadt de lamp overdag weer op zodat deze in de avond weer aan kan gaan.

Buitenverlichting op zonne energie eenvoudig te installeren

Buitenverlichting op zonne energie is erg gemakkelijk te installeren. Bekijk onderstaande video en ervaar zelf het gemak van een solar lamp. In de video leggen wij uit hoe je solar verlichting eenvoudig kan plaatsen aan je wand, schutting of gevel.

Kies voor solar buitenverlichting met sensor

Kiezen voor buitenverlichting met sensor is een uitstekende manier om te zorgen dat voor voldoende licht in de tuin. Het is eveneens een heel energiezuinige vorm van verlichting, want de lamp zal alleen schijnen wanneer het nodig is. Een lamp die meteen aanspringt bij het detecteren van een beweging heeft bovendien een inbraakwerende werking. Dit soort lampen is zeer populair en in onze webwinkel hebben wij dan ook een uitgebreid assortiment van verschillende merken en soorten.

Buitenverlichting met sensor: de voordelen

Kom je regelmatig thuis in het donker dan is een buitenlamp met sensor een zeer geschikte vorm van verlichting. De lampen met een bewegingssensor werken over het algemeen met met een infrarood sensor (PIR). Hierdoor zijn ze zeer nauwkeurig. Je hoeft nooit bang te zijn dat de lamp te lang en onnodig aan blijft staan.

Dat maakt een buitenlamp met een bewegingsmelder een slimme keuze wanneer je graag let op je elektriciteitsverbruik. De lamp zal namelijk alleen branden bij beweging binnen het bereik van de sensor en zichzelf na een bepaalde tijd ook automatisch weer uitschakelen. Zodra je de lamp passeert kun je erop vertrouwen dat de buitenverlichting zijn taak zal vervullen. Je hoeft het licht dus niet meer zelf in- of uit te schakelen.

Buitenverlichting met sensor zal nooit meer onnodig zijn ingeschakeld. Dat is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar je levert daarmee ook nog eens je eigen bijdrage aan milieubewuster energieverbruik. De sensor in de buitenverlichting zal zorgen dat de lampen automatisch inschakelen op het moment dat er iemand langs komt of voor de deur staat. Fijn wanneer je in het donker met die zware boodschappentas aan komt of wanneer er iemand het tuinpad oploopt en het licht automatisch aanspringt.

Kies voor buitenverlichting met Led

Wanneer we het hebben over de meest geschikte lichtbron voor buitenverlichting met sensor is LED de beste keuze. Dat ligt niet alleen aan het zeer lage energieverbruik – met een mooi woord energie efficiëntie – of de duurzaamheid van dit soort verlichting. Een heel groot voordeel van led verlichting is dat ze na inschakelen meteen kunnen zorgen voor 100% helderheid. Bij verlichting met een bewegingssensor is dat een absolute meerwaarde. Wanneer u voorbij wilt lopen gaat u natuurlijk niet wachten tot het licht de maximale helderheid heeft bereikt. Doordat led lampen snel op maximale helderheid kunnen uitstralen zijn ze eveneens zeer geschikt als een extra vorm van inbraakbeveiliging.

Welke soorten buitenverlichting zijn er met een sensor?

In principe zijn alle soorten buitenverlichting verkrijgbaar met een sensor. Hierdoor is er altijd wel een geschikte oplossing voor iedere situatie.

 • Wandlampen met een sensor kunnen worden geplaatst op verticale oppervlakken zoals muren en schuttingen. Ze zijn ideaal als verlichting naast de voordeur.
 • Plafondlampen met een sensor kunnen worden gebruikt in overdekte ruimtes, zoals bijvoorbeeld onder een carport.
 • Tuinpadverlichting met een bewegingssensor is bijzonder geschikt voor het goed zichtbaar maken van tuinpaden.
 • Sokkellampen met sensor kunnen worden geplaatst op balustrades en muren.
 • Solar lampen met bewegingssensor zijn veelzijdig toepasbaar in de tuin. Deze lampen op zonne energie hebben geen bekabeling nodig en kunnen daarom ook op moeilijk bereikbare plekken worden geplaatst.

We hebben het hier alleen nog maar over buitenverlichting met geïntegreerde sensor. Lampen zonder bewegingsmelder hebben we nog buiten beschouwing gelaten.  Buitenverlichting met sensor is namelijk veel gebruiksvriendelijker, want deze hoeft alleen maar te worden opgehangen. Vervolgens kan deze worden ingesteld naar uw wensen en de situatie op het perceel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bereik, de hoek, het detectiebereik maar ook de tijd dat het licht moet blijven branden na de laatste bewegingsdetector.

Gemakkelijke montage

Plaatsen van buitenverlichting met sensor is zeer eenvoudig. Wanneer u toe bent aan nieuwe solar tuinverlichting dan is ons advies dan ook om waar mogelijk te kiezen voor een buitenlamp met een geïntegreerde bewegingssensor. De reden daarvoor is simpel. De sensor is al voorgemonteerd in de behuizing van de lamp. Dat scheelt u extra werk en is bovendien ook nog eens minder gevoelig voor storingen. Buitenverlichting met sensor is gemakkelijk te installeren wanneer de handleiding stapsgewijs wordt gevolgd.

Wanneer u kiest voor een buitenlamp op zonne energie, dan zult u in zijn totaliteit geen problemen hebben met monteren. De lampen laden zichzelf overdag op door middel van zonne energie en dus hoeft u niet te zorgen voor bekabeling van de lampen. Wel moet u er natuurlijk voor zorgen dat de zonnecellen voldoende licht kunnen absorberen om daarmee te zorgen dat de buitenlamp kan opladen. Kiezen voor buitenverlichting op zonne-energie biedt allerlei interessante mogelijkheden om plekken waar geen elektriciteit voorhanden is te kunnen belichten.

Instellen van de sensor

Buitenverlichting met sensor hangt men over het algemeen op plaatsen waar niet continu licht nodig is. Bijvoorbeeld bij de voordeur, de ingang van een garage, een trap, rondom het huis of op een binnenplaats. Om te zorgen dat het licht ook daadwerkelijk inschakelt op het moment dat er een persoon passeert, en niet wanneer de kat voorbij wandelt, is het belangrijk om te zorgen dat de sensor van de verlichting goed wordt afgesteld.

Bepaal dus vooraf waar u de lamp precies wilt gaan plaatsen en kies een lamp die daarvoor de juiste eigenschappen heeft. Voor buitenverlichting met sensor is het belangrijk om te kijken naar de detectiehoek, het bereik maar ook de lichtduur. Deze kunnen per model verschillen en zijn niet altijd instelbaar. Deze informatie kunt u vinden in de productomschrijvingen.

Om te voorkomen dat de verlichting niet overdag inschakelt is er een schemersensor. Deze sensor zorgt dat buitenverlichting pas gaat schijnen op het moment dat het donker begint te worden. Vaak is een schemersensor ook al geïnstalleerd in de behuizing van de buitenlamp. Deze sensor meet de omgevingshelderheid en bij de ingestelde waarde wordt de bewegingssensor in- of juist uitgeschakeld.

Het instellen van het detectiebereik van de sensor is een kwestie van uitproberen. Vraag een andere persoon om je even te helpen door wat heen en weer te lopen. Ondertussen kun je zorgen voor goede afstelling van de sensor op de buitenverlichting. Instellen van de sensor is nodig om te zorgen dat de verlichting inschakelt op de momenten dat het nodig is.

Materiaalkeuze buitenverlichting

Qua duurzaamheid en robuustheid zijn er wat betreft buitenverlichting met een sensor verschillende opties. Veel mensen denken bij degelijkheid vaak aan roestvrij staal. Dat is een optie. Veel buitenverlichting met sensor is uitgevoerd in hoogwaardig kunststof. Dit materiaal is eveneens zeer goed bestand tegen de elementen en roest ook niet.