Solar

Waterdichte Solar verlichting

Waterdichte LED tuinverlichting

Het is goed te begrijpen dat je denkt dat verlichting die je buiten wil plaatsen, waterdicht moet zijn. Maar wat houdt waterdichte solar verlichting eigenlijk in?

Het gaat er voornamelijk om dat de tuinverlichting tegen diverse weersomstandigheden bestand is. Niemand hangt zijn tuinlampen onder een waterval of iets dergelijks. Denk daarom eerder aan regendruppels en spatwaterdruppels. Er zijn wel lampen te koop die je zelfs onder zou kunnen dompelen in water, maar daar hangt dan ook een stevig prijskaartje aan. Bovendien is dat voor solar tuinverlichting nergens voor nodig.

Wat bedoelen we precies met waterdicht?

Voor tuinverlichting is dus spatwater- en regenwaterdichtheid van de tuinlampen meer dan voldoende. Daarom lees je ook vaak bij de omschrijving van de producten dat de verlichting waterdicht is, terwijl daarmee dus spat- en regenwater bedoeld wordt.

Soms zie je ook een IP-waarde bij de waterdichte Solar verlichting staan. IP betekent letterlijk Ingress Protection. De waarde wordt uitgedrukt in cijfers. Het eerste cijfer staat voor de bescherming tegen stof, en het tweede cijfer staat voor de bescherming tegen water.

Om je een indruk te geven van de waardes laten we je hieronder het volgende tabelletje zien:

  • IP20   Stofdicht
  • IP21   Drupwaterdicht
  • IP23   Regenwaterdicht
  • IP44   Spatwaterdicht
  • IP54   Stofdicht en Spatwaterdicht
  • IP65   Waterstralen bescherming
  • IP67   Stofdicht en bescherming bij 30 min. onderdompelen
  • IP68   Stofdicht en bescherming onder water

Wanneer is een lamp voldoende waterdicht?

Bij waterdichte Solar verlichting is een IP20 tot IP54 voldoende. Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar je de tuinlampen gaat bevestigen. Midden in de tuin is een lamp nu eenmaal kwetsbaarder dan aan de gevel van een gebouw, waar hij meer beschut zal zijn tegen diverse weersomstandigheden.

Meer informatie over Solar verlichting

Is je nieuwsgierigheid gewekt en heb je iets aan dit artikel gehad? Op onze website solarwandlamp.nl kun je nog veel meer informatie vinden over de werking van solarlampen en alle voordelen die verlichting op zonne-energie met zich meebrengt. Neem meteen even een kijkje in de webshop en geniet van ons grote aanbod Solar verlichting.

Back to list

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.